Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Piab Invest AB
Piab Invest AB

Piab Invest AB
Sjöflygvägen 35
183 62 Täby

Hemsida:

www.piab.com

Verksamhet:

Piab designar innovativa vakuumlösningar som förbättrar energi­effektiviteten, produktiviteten och arbetsförhållandena för vakuumanvändare världen över.

Ägare:

Uppdatering: EQT VII 86 %, köpt av Altor i december 2015.

Altor Fund II.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Inställd

Tid:

Uppköpt av Investor våren 2018

Värdering:

Uppdatering: 6,95 Mdkr vid uppköp i slutet av april 2018.

Uppdatering: 7 Mdkr vid en börsnotering före sommaren 2018 skriver DI i början av februari 2018.

3 Mdkr är DIs uppskattning att köparen EQT betalar i december 2015.

Övrigt:

I början av september 2015 skrev Dagens Industri att Altor vill börsnotera Piab, dock utan att ange någon specifik tidsplan.

Uppdatering: Det blev ingen börsnotering av Piab. Altor sålde i stället företaget till EQT i december 2015, för en prislapp som DI uppskattar till 3 Mdkr.

Uppdatering: I början av februari 2018 skriver DI att EQT arbetar med att sälja eller börsnotera Piab, där en notering anses vara mest trolig förutsatt ett bra börsklimat. EQT uppges ha anlitat Morgan Stanley, Carnegie och SEB som rådgivare där Morgan Stanley är ansvarigt för försäljningsspåret.

Uppdatering: Den 29 april 2018 skriver Di att intresset för Piab är stort. Veckan innan har intressenter lämnat in sina slutbud på bolaget, samtidigt pågår noteringsspåret för fullt. En budgivare som är med är Investor, via sin division Patricia Industries. Det som avgör om det blir en notering eller en försäljning är helt enkelt vad som ger bäst betalt.

Uppdatering: Det blir ingen notering av Piab. Den sista april 2018 meddelades att Investor, via sin division Patricia Industries, köper företaget till ett transaktionsvärde på 6,95 Mdkr på skuldfri basis (enterprise value).

Uppdaterat: 2018-04-30

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss