Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Perstorp Holding AB
Perstorp Holding AB

Perstorp Holding AB
Perstorp Industripark
284 34 Perstorp

Hemsida:

www.perstorp.com

Verksamhet:

Perstorp är världsledande inom flera delar av specialkemi-marknaden för en brett spektrum av industrier och användningsområden.

Ägare:

Uppdatering: Hösten 2018 placerades Perstorp i en fond där Perstorp är enda innehavet. Den största ägaren av fonden är investmentbolaget Landmark som äger knappt hälften. Vidare har flera i PAI:s ledningsgrupp investerat.

Private equity-företaget PAI.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Slutet av 2019 eller 2020 vore en möjlighet

Värdering:

Övrigt:

I slutet av augusti 2015, i samband med en stark kvartalsrapport, meddelade Perstorp att de undersöker möjligheterna för en börsnotering.

Uppdatering: I mitten av oktober 2015 pratas det om att det är Carnegie som fått uppdraget att börsnotera Perstorp.

Uppdatering: I slutet av mars 2016 skriver Di att det sägs att Perstorp ska noteras "till sommaren", vilket rimligtvis betyder slutet av andra kvartalet.

Uppdatering: Di skriver i mitten av maj 2016 att det mesta pekar på att Perstorp säljs utanför börsen.

Uppdatering: I mitten av september 2016 skrev Bloomberg att ägarna beslutat sig för att inte börsnotera Perstorp. Bolagets skulder på 12 miljarder kronor ska nu i stället omfinansieras. Goldman Sachs har anlitats för transaktionen, som beräknas ta 4-6 veckor.

Uppdatering: I mitten av september 2019 skriver Di att Perstorp kan vara aktuellt för en börsnotering, under rubriken "Städat Perstorp redo för börsen". VD säger att bolaget börsfähigt

Hösten 2018 placerades Perstorp i en fond där Perstorp är enda innehavet. Den största ägaren av fonden är investmentbolaget Landmark. I samband med detta strukturerades även skulderna om. Det som talar emot en börsnotering är att efterfrågan började vika i slutet av 2018 pga handelskrig etc.

Uppdaterat: 2019-09-15

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss