Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Nyemission i Nordic Entertainment Group AB

Nordic Entertainment Group AB

Nordic Entertainment Group AB
Ringvägen 52
118 67 Stockholm

Hemsida:

www.nentgroup.com

Prospekt:

Prospekt saknas

Anmälningssedel:

Anmälningssedel saknas

Verksamhet:

Nordic Entertainment Group kommer att bestå av MTGs nuvarande verksamhetssegment Nordic Entertainment och MTG Studios samt Splay Networks. Nordic Entertainment Group kommer att utveckla och investera i sin position som ett fullt integrerat bolag inom TV, digitalt kommunikation och innehållsproduktion.

Teckningsperiod:

10 februari 2021 - 11 februari 2021

Lista:

Nasdaq Stockholm

Emissionsbelopp:

4 346 Mkr

Teckningskurs:

410 kr

Likviddag:

Avstämningsdag:

Värdering:

27 815 Mkr pre-money

Villkor:

Riktad emission via ett accelererat bookbuilding-förfarande. Carnegie och Citigroup är Joint Global Coordinators tillsammans med Morgan Stanley och Swedbank som Joint Bookrunners.

Post:

Övrigt:

NENT inledde efter börsens stängning den 10 februari 2021 en emission på 4 Mdkr, den ska vara klar innan börsen öppnar den 11 februari.

NENT Group ska använda likviden från den emissionen för att finansiera de strategiska initiativ som presenterades på kapitalmarknadsdagen. NENT Groups vision är att bli Europas främsta streamingbolag och avser lansera sin streamingtjänst Viaplay i tio internationella marknader före utgången av 2023. Med start i Baltikum den 9 mars 2021, Polen i augusti 2021 och USA före utgången av 2021, är avsikten att öka antalet Viaplayabonnenter till cirka 10,5 miljoner före utgången av 2025. Likviden kommer vidare att användas för att förbättra Bolagets framtida finansiella flexibilitet.

Uppdatering: NENT fick in 4 346 Mkr till 410 kr per aktie.

Uppdaterat: 2021-02-11

Nyemissioner
Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss