Två emissioner att kolla närmare på

Doxa och Moretime är två företag som just nu gör nyemissioner värda att titta närmare på. Värderingarna i emissionerna gör dem intressanta.

Moretime – Företaget erbjuder juridiska- och andra professionella tjänster till små och medelstora företag på deras egna villkor. En internetportal där all hjälp finns, från digitala avtal att ladda hem, rådgivning via en chatt, till traditionell rådgivning. Den stora massan av företag får tillgång till samma typ av hjälp som de stora företagen har interna avdelningar för. Företaget noterades på Aktietorget i maj och det går inte att säga annat än att aktiekursen har haft en katastrofal utveckling. Samtidigt har bolagets verksamhet utvecklats helt enligt plan. Nyemissionen till 1 kr per aktie kan vara värd att studera närmare.

Doxa – Företaget utvecklar, producerar och kommersialiserar bioaktiva keramer, idag inom den dentala nischen. Även detta bolags aktiekurs har haft en katastrofal utveckling. USA-satsningen tidigare i början av året fick ingen bra start, vilket är den största orsaken till nedgången. Nu gör företaget en nyemission till 1 kr per aktie och till det priset ser investeringscaset riktigt intressant ut.

Moretime Professional Services AB

Moretimes affärsidé är att förse små- och medelstora bolag med effektiva administrativa lösningar och professionell rådgivning genom en kombination av digitala och analoga tjänster.