Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 maj 2017

Teckna, med tveksamhet, Medicover inför börsnoteringen

Teckna, med tveksamhet, Medicover inför börsnoteringen


Medicover noterar sina aktier på börsen och inför det bjuder man in marknaden att delta i en nyemission. Hur ska då en investerare agera? Vi sammanställer vad analytikerna säger.


Medicover är ett vård- och diagnostikföretag med verksamhet i flera länder, där de viktigaste är Polen, Tyskland, Rumänien och Ukraina. Den 23 maj noteras företaget på Nasdaq Stockholm och fram till den 19 maj erbjuds investerare att köpa aktier i en nyemission, där priset per aktie sätts inom intervallet 49-63 kr. Hur ska då en investerare agera? Vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.

SvD Börsplus - Teckna

SvD Börsplus rekommenderar sina läsare att teckna aktier.

“Vi imponeras av tillväxten och kontinuiteten. Utsikterna ser fortsatt goda ut både i Östeuropa och Tyskland. Knäckfrågan är om Medicover verkligen kan lyfta marginalerna mot de 7 procent som man vill kunna åtminstone hoppas på för att kunna räkna hem den rätt dyra aktien. Med viss tvekan tycker vi ändå att det här är en intressant aktie att teckna.”

Privata Affärer - Teckna

Privata Affärer rekommenderar teckna för de som vill ha en chansaktie i sin portfölj, övriga bör avstå. Dvs ingen helgjuten teckna-rekommendation.

“Värderingen är i absoluta termer hög, men jämfört med många andra tillväxtbolag är det överkomligt. Det här är en aktie för dig som står ut med de politiska risker som sjukvård i andra länder kan innebära. Du måste också tåla det breda teckningsintervallet.

Behöver din portfölj en chansaktie så tecknar du, övriga avstår.”


Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med A1M Pharma vid listbyte

Intervju med A1M Pharma vid listbyte

A1M Pharma bildades 2008 av forskare verksamma vid Lunds universitet. Företaget utvecklar och kommersialiserar medicinska tillämpningar baserade på det kroppsegna proteinet A1M. Huvudfokus ligger för närvarande på behandling av havandeskapsförgiftning (preeklampsi) och njurskador. År 2013 noterades företaget på Aktietorget och den 20 juni 2017 flyttades handeln till First North. I samband med detta gjordes denna intervju med styrelseordförande Martin Austin.

Följ oss