Aktien du ska våga köpa

Lundin-företaget NGEx Resources parallellnoterar sin aktie i Stockholm och Anders Hägerstrand på Dagens Industri rekommenderar att du vågar köpa aktien.

NGEx Resources är ett kanadensiskt metallprospekteringsföretag som ingår i Lundin-sfären. NGEx är noterat på Toronto Stock Exchange, men nu har det blivit känt att aktien kommer att parallellnoteras i Stockholm innan sommaren. Det är långt ifrån det första Lundin-bolaget som parallellnoteras i Stockholm, en trend vi tycker är väldigt trevlig. Stockholmsbörsen berikas med intressanta utländska energi- och råvarubolag och bröderna Lundin håller kontakten med Sverige.

NGEx har huvudsakligen tre projekt som ligger vid gränsen mellan Chile och Argentina och det är koppar som är den viktigaste metallen. Dagens Industris skribent Anders Hägerstrand rekommenderar aktien. Kopparpriset har på senare tid gått ner, vilket påverkat aktien. När kopparpriset vänder blir NGEx-aktien som en hävstång. Men som alltid med prospekteringsföretag, det är riskfyllt. Men så står också NGEx för “No guts, no glory”.

Läs mer: Artiklar om Lundin-sfären

Josemaria Resources Inc

Josemaria Resources är ett prospekteringsbolag i Lundin-sfären. Med bas i Kanada har företaget projekt i Chile, Argentina och Kanada, med fokus på en koppar-guld-fyndighet i Chile. Josemaria Resources Inc hette tidigare NGEx Resources Inc.