Swede Resources – Lägre risk och dolda värden

Vi har fått tillstånd att publicera en analys av Swede Resources gjord av Axier Equities, vilken publicerades i fredags. Det som framträder är ett bolag som sänkt sin risknivå och en aktie som har en intressant värdering.

“Swede Resources värderas i nuläget till en rabatt på eget kapital på knappt 40%. Detta trots betydande övervärden i bolagets projekt – framförallt i bolagets nyförvärvade lease där det dolda övervärdet ligger på cirka 16 MSEK, enbart detta en bit över dagens värdering av Swede Resources. Vår DCF-värdering av utdelningar från 2012 och framåt ger oss en riktkurs på 1,63 SEK per aktie, en bra bit över dagens kurs.”

[u][url=http://www.nyemissioner.se/images/uploaded/swede-resources-aktieanalys.pdf]Läs analysen av Swede Resources (pdf)[/url][/u] och bilda dig en egen uppfattning.

Masify Capital AB

Masify Capital ska bedriva investeringsverksamhet. Masify Capital AB hette tidigare MedClair International AB. MedClair International AB hette tidigare U.S. Energy Group AB. U.S. Energy Group AB hette tidigare Swede Resources AB.