Bioteknik, spel, uthyrning, läkemedel, bilar och diagnos noteras

6 företag som ska notera sina aktier är Alligator Bioscience, THQ Nordic, Samtrygg, Dicot, Sarsys och Prolight Diagnostics, verksamma inom ett brett spektrum av områden.

Alligator Bioscience – Som vi har rapporterat tidigare så är noteringen på Nasdaq Stockholm nära och i veckan gick företaget även ut med värderingen. Sannolikt bara någon dag tills erbjudandet presenteras i sin helhet och en notering under november borde vara möjlig att hinna med.

THQ Nordic – I går presenteras prospektet för den växande spelförlagskoncernens nyemission inför noteringen på First North. Blir en nyemission på 240 Mkr och försäljning av befintliga aktier för 200 Mkr, till en pre-money-värdering på 1,2 miljarder kronor.

Samtrygg – En trygg marknadsplats för andrahandsuthyrning. Genom att ge hyresvärdar betalningsgaranti, andrahandsförsäkring och säkra hyresavtal har Samtrygg gjort att marknaden fungerar betydligt mer effektivt. Siktar på en notering på NGM Nordic-MTF.

Dicot – Utvecklar läkemedel för återförd och normaliserad funktion vid erektionsstörningar. Deltar på ett investerarevent anordnat av NGM, vilket bör betyda att de siktar på en notering på NGM Nordic-MTF.

Sarsys – Tillverkar friktionsmätbilar för flygplatser och vägar. Ska notera sig på NGM Nordic-MTF.

Prolight Diagnostics – Har hamnat något efter sin tidsplan, vilket kan ha berott på att man bytte VD. I september utsågs Maria Holmlund till ny VD. Den 10 november presenterar man sig för investerare hos NGM, så planen att notera sig på Nordic-MTF är fortfarande aktuell.

Läs även:

Nytt rymdbolag noterar sig på börsen

Det uppmärksammade spelföretaget gör en nyemission

Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedel för återförd och normaliserad funktion vid erektionsstörningar.