Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i JVM Group AB

JVM Group AB
Ritargatan 6
781 70 Borlänge

Verksamhet:

JVM Group med varumärket Mockfjärdshus levererar prefabricerade husstommar med montage till proffskunder.

Ägare:

Abelco Investment Group AB 51 % efter kommande investering. Som Abelco planerar att dela ut till sina aktieägare när bolaget är redo för en notering.

Lista:

Nordic MTF

Status:

Kommande

Tid:

2017 vore en möjlighet

Värdering:

Övrigt:

FrontOffice/Svensk Rekonstruktion hjälper företag som hamnat i en finansiellt svår situation. FrontOffice intressebolag Abelco Investment Group meddelade i början av december att de har skrivit avtal om att förvärva 51 % av JVM Group. Affären är villkorad av att fordringsägarna accepterar det av rekonstruktören framlagda ackordsförslaget i Mockfjärdshus AB.

När koncernen är redo, så kommer Abelco dela ut sitt innehav i JVM Group till sina aktieägare och JVM kommer att noteras.

Uppdatering: Abelco Investment Group köper ut Hembad Sverige AB för 3,5 Mkr från JVM Group AB.

Uppdatering: Abelco Investment Group meddelade i början av augusti 2017 att Mockfjärdshus AB, som ägs av JVM Group AB, förvärvar en fastighet på Råsundavägen i Solna som omedelbart skall konverteras från kontor till attraktiva bostadsrätter. Beräknad bruttovinst i projektet är 15 - 18 MKR. Bygglov för konverteringen till bostäder är godkänt, BRF är bildad och Mockfjärdshus kommer omedelbart att påbörja projekteringen för ombyggnationen samt konceptutveckling och paketering inför en kommande försäljning av bostadsrättslägenheterna. Fastigheten beräknas vara färdigställd för inflyttning under Q3 2018.

”Jag tycker personligen att detta är ett bra exempel på hur vi som aktiva ägare i de bolag vi investerar i bidrar med att identifiera, förhandla, finansiera och skapa nya lönsamma affärer. Även om vi har en något överhettad bostadsmarknad finns det alltid en stark efterfrågan efter mindre lägenheter i äldre väletablerade bostadsområden. Som aktiva ägare är ambitionen alltid att skapa långsiktig, stabil och lönsam tillväxt i våra investeringar och vi ser detta som en början på hur det nu rekonstruerade Mockfjärdhus skall återuppstå som ett stabilt bolag med en ny affärsstrategi. Tillsammans med den nya ledningen i Mockfjärdshus utvärderar vi flera affärer liknande denna och vi kommer fortsatt vara extremt selektiva i de projekt vi väljer att investera i.” säger Henrik Sundewall, styrelseordförande i Abelco Investment Group AB (publ).

Uppdaterat: 2017-08-09

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss